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Permission to Write 
 

Rule 35(c)(3) requires applicants taking and failing the uniform bar examination three times (withdrawing 

mid-exam counts as a failure) in any jurisdiction to request permission from the Committee on 

Examinations before testing again. This permission is required each successive attempt after the third 

attempt.  

 

There is no form for requesting permission to write. Please see Rule 35(c)(3) language below for the 

information required, and include this information in a letter addressed to the Committee on 

Examinations. 

 

Your letter to the Committee on Examinations requesting permission to write must accompany your exam 

application and is subject to exam application filing deadlines. 

 

Rule 35(c)(3) Governs Permission to Write 

 

“An applicant taking the uniform bar examination three times in any jurisdiction and failing to earn the 

minimum acceptable score established by the Committee on Examinations will not be permitted to take a 

further examination, unless all requirements listed in Rule 34(b) are met, and the Committee on 

Examinations grants permission for the applicant to write another examination in Arizona. The applicant 

shall submit a written request to the Committee on Examinations stating the additional study and 

preparation that the applicant has made to qualify for further examination. If the Committee finds 

reasonable cause to believe the applicant may successfully pass a further examination, it shall grant 

permission to sit for the additional Arizona uniform bar examination. Arizona bar examination attempts 

prior to adoption of the uniform bar exam, successful or unsuccessful, shall be considered equivalent to 

the Arizona uniform bar examination for purposes of these rules.” 
 

 


